Hej Guitarkassen og dig der læser med….

Jeg er kæmpe fan af Italia guitarer og synes jeg ville dele lidt ud af mine erfaringer med disse herlige guitarer. Italia laver kopier af vintage og retro gutiarer fra 60erne og 70erne. Nogle er deres eget design og andre kopier af ældre Hagstrøm, framus, Eko, Klira, Höfner guitarer. De er designet af englænderen Trevor Wilkinson og bygget i Korea. Jeg mener de første Italia guitarer kom frem allerede tilbage i 1998, men de har først senere fået et reelt gemmenbrud.

Personligt synes jeg at det fedeste ved Italia guitarer er, at de er til at betale. I modsætning til mange andre guitarer er de billige at købe og kan købes for helt ned til omkring 3000 for de billigste og op til omkring 6000 kr. for de dyreste. De er bygget i en lækker kvalitet og føles som langt dyrere guitarer og de har trods det “skæve” design en god balance og vægt.

Især deres Italia Maranello er alle pengene værd. En rigtig lækker og ikke mindst super velspillende guitar. De får egentlig ganske gode anmeldelser, men mit gæt er at de er for skæve/ funky til det danske marked.

Jeg vil på det varmeste anbefale Italia guitarer og de er virkelig velbygget og føles virkelig lækre.

Tjek http://www.espguitars.co.jp/italia/ som har et godt overblik over de forskellige modeller.

Håber det gir mening 😉

Anders