Når du skal sælge din guitar, er det vigtigt at det tager sig godt ud og at din guitar har en attraktiv beskrivelse.

Når du beskriver din guitar skal følgende være med:

 • Fabrikant og model
 • Alder og oprindelse
 • Stand og spilbarhed
 • Nuværende set-up og action
 • Evt. tilbehør (kasse/taske/tuner mm.)
 • Gerne lidt historie om guitaren og måske lidt om hvorfor du sælger den, samt hvad du evt. ville være interesseret i at bytte med.
 • Angiv en realistisk pris og tjek evt. om der er andre modeller magen til din.

 

Som udgangspunkt er min anbefaling at du sætter en skarp pris fra begyndelsen. Sætter du den for højt skal du igennem en masse prutteri og skambud inden du når til en evt. handel.

En for høj pris kan ligeledes skramme potentielle købere væk – Især hvis der er andre som er nogenlunde magen til, med en lavere pris.

Det virker også mere seriøst og sætte den pris man rent faktisk gerne vil opnå. Når det er sagt, er det købers marked og vil man gerne opnå en kontant handel, skal man være indstillet på at handle lidt.

Tag aldrig tekst eller billeder fra andre annoncer, men skriv det selv. Det er useriøst og sender et kedeligt signal til eventuelle købere. Husk at dem der opretter falske annoncer altid tager tekst og billeder fra andre annoncer.

Beskriv altid din guitar ærligt og præcist – Er der nogle skavanker næste ejer bør vide, er det vigtigt du også beskriver disse. Tænk på hvordan du selv ville have det med at købe en guitar, med en skjult defekt.

Man kender det jo selv, når man kigger efter guitar, at dem hvor man kan høre at sælger rent faktisk har gjort sig nogle tanker om guitaren og beskrevet den godt, nok også kommer fra et godt hjem. Dem der blot skriver “Akustik guitar som mangler to strenge” bør man jo nok løbe let hen over.

Sæt altid nye strenge på din guitar, når den skal sælges. Det er en lille udgift og nye strenge giver din guitar den bedst mulige klang. Ligeledes er det en god idé lige at pudse din guitar, så den står så flot som muligt – Læs mere om hvordan du korrekt pudser din guitar her på siden.

Nu er din guitar pudset og skal nu fotograferes.

Find et godt lyst sted derhjemme, hvor baggrunden ikke er for rodet. Brug gulvet, en væg eller sofaen/sengen. Billederne er blevet uhyre vigtige og det er vigtigt at din guitar tager sig godt ud på billederne, ligesom den skal være godt beskrevet. Man skal selvfølgelig bruge det man har, men billeder taget med en mobiltelefon er altså en nødløsning, selvom telefonerne i dag, tager fornuftige billeder.
Har du ikke et digital kamera, så kan du evt. låne et, for det laver altså nogle pænere billeder. Selv bruger jeg et Nikon spejlreflekskamera og det giver altså en anden skarphed og farvegengivelse, men gør hvad du kan for at præsentere din guitar bedst muligt.

Find et godt lyst sted og skud unden flash/ blitz. Flashen gør ofte at farverne bliver anderledes end de reelt er og der kommer ligeså en masser af genskær/reflekser.

Tag billeder af:

 • Hovedet for og bag og hav gerne første bånd med
 • Bagsiden af hovedet og hav overgangen med mellem hals og hovedet
 • Tag et billede af kroppen og af kroppens bagside – Gerne lidt på skrå, så man får lidt af siden med
 • Tag et billede af båndende/gribebrættet – Husk også at tage et billede af hele guitaren for og bag
 • Har guitaren en flot slagplade eller en flammet front, nogle specielle pickupper, så tag endelig et billede at det også

Alt det du ikke viser frem, er der heller ingen der får at se.

Her på siden kan du se et eksempel på, hvordan en guitar kan fotograferes. Man kunne godt have haft flere vinkler med, men de fleste annoncemoduler kan ikke klare mere end seks til otte billeder. Jeg har lagt vægten på detaljerne, så man kan se/ fornemme den optiske stand. Guitaren er en Gibson Es-125 TC fra 1965.

Lykke til med salget af din guitar.