Velkommen til Guitar værkstedet – Alle kan være med…

Her på værkstedet vil jeg over de næste par måneder ligge nogle af mine tidligere projekter op, samme med nogle gode gør det selv tips og tricks.

De guitarer vi oftest bliver mest glad for, er de guitarer hvor vi selv har sat et personligt præg på eller en eller anden måde. Det tror de fleste guitarister med nogle år på bagen kan nikke genkendende til. Ofte er det de små ting, der gør hele forskellen. Et sæt nye mekanikker, strenge og en mindre justering er ofte “bare” det der skal til, og det er bare at kaste sig ud i det.

En justering koster gerne mellem 500 og 800 kroner i en musikforretning, og det er penge du sagtens kan spare. Samtidigt giver det dig en større forståelse af din guitar, men også et bedre kendskab af dine personlige præferencer når det kommer til set-op, action, stenge størrelse mm.

Da der er rigtig mange slags typer guitarer og derfor forskellighed i justeringen, kan jeg ikke gennemgå dem alle, men jeg håber jeg kan få dig i gang med at “gøre det selv”. På internettet ligger der “gør det selv” videoer til næsten alle typer af justeringer, og det er bare med at se dem nogle gange og derefter prøve selv, mens du afspiller den. Med tiden behøver du slet ikke videoen og kan det hele med lukkede øjne ;-)

Hvis man gerne vil i gang, men ikke helt ved hvor man skal begynde, vil jeg anbefale de “guitar kits” der er til at købe på nettet. Der køber man en hel guitar, der blot skal samles. I processen kommer man over mange af gængse udfordringer der kommer når man roder med guitarer og man får en forståelse for hvordan en guitar er opbygget. At købe en defekt guitar kunne også være en god begyndelse, men pas på med at begynde med noget for stor, for så går man død i det og kommer aldrig i gang.

 

Nye reparationer

[list_posts limit=”99″ category=”102″ type=”1″ order=”DESC” orderby=”date”/]

Se alle reparationer..