Kære Guitarkassen.
Jeg står her og skal have tegnet en specialforsikring hos Max Levig, da jeg vil sikre mig at jeg får den korrekt pris hvis uheldet skulle være ude i form af tyveri eller lignende. I samme moment vil jeg meget gerne have forsikret denne Fender Telecaster, som er noget anderledes! Desværre er det IKKE i den positive retning.
Havde guitaren været fuldstændig original fra 1966 ville den vidst nok have været en formue værd (har hørt noget om 40.000 DKK – 50.000 DKK), men der er modificeringer.
Fakta: Fender Telecaster fra 1966. Serienummer er 259216. Købt i Ålborg brugt i slutningen af 60’erne.
Originalitet: Min onkel har desværre ikke tænkt sig om, da den forreste mikrofon døde. Han købte en strat. mikrofon (som I kan se af billedet) og satte i istedet. Meget dumt! Jeg har ikke papirer på strat. mikronen, men har en meget klassisk american standard lyd på den forreste.
Den bagerste mikrofon er heller ikke den originale, men denne haves stadigvæk. Den virker dog ikke.
Der er masser af naturlig patina, som fremgår af billederne. Guitaren har udelukkende været brugt som rytmeguitar, hvorfor at båndene er voldsomt slidte omkring bånd 5 – 8 (nærbillede). Der har tidligere været skiftet bånd på den.
Hals er lige efter min måling med linial.
Elektronik: Ud over de specielle mics så har den gamle onkel ydermere fasevendt den bagerste mikrofon, således at man KAN få lyden af den fasevendte mic. Lyd ala Peter Green’s klassiske og legendariske lyd (uden selvfølgelig at være en Gibson Collectors Choice #1)!!!!
Kassen til guitaren er original!
Jeg har en fremtidig plan om, at der på sigt skal sættes originale telecaster mic på igen fra 1966 hvis det er muligt at få på ebay eller lignende.
Det er muligvis meget svært for jer, men hvad er jeres bedste bud således, at jeg kan få den forsikret på bedste mulige måde..?
mange tak for jeres hjælp.
Dbh
Mark