Hej Jeppe
Lad mig indledningsvis slå fast, at jeg er en novice, både når det gælder viden om instrumenter og når vi taler om at spille guitar. Ja faktisk har jeg først sent i “livet” besluttet mig for, at det skulle være nu, at jeg for alvor lærte at spille.

Så i den forbindelse købte jeg for nyligt denne guitar på auktion til meget rimelig pris.
I min omgangskreds er der tilsyneladende nogen der mener, at jeg har gjort noget af et kup på auktionen, så nu er jeg selvfølgelig blevet nysgerrig.
Jeg er fast besluttet på at jeg skal lære spillets glæder på denne guitar, så min henvendelse er ikke med et evt. salg for øje, selv om at onde velmenende “venner” mener at det er synd og skam at sådan et instrument skal pines af undertegnede 🙂

Nu til sagen. Der er tale om en akustisk guitar af mærket M.G. Contreras. I henholdsvis guitaren og kassen sidde en label med denne beskrivelse:
Guitarreria M.G. Contreras Calle Mayor 80 Madrid 13.
Efter sigende skulle der være tale om en såkaldt studiemodel.
Guitaren står snorlige og fejlfri.
De kloge “hoveder” jeg omgås påstår at der kan være tale om en håndbygget model, evt. af Brasiliansk rosentræ, men også det er der usikkerhed omkring.

Jeg har været en tur ned forbi instrumentbutikken på Østerbro. Her var man også rimelig begejstret, dels over udseendet og endnu mere over guitarens klang? For mig lyder det nu bare som en guitar! Samme sted vurderede en “ekspert” guitarens alder, ud fra guitarkassen med baggrund i den måde “beskyttelses nitterne” er monteret. Et bud på alderen er derfor omkring starten af slutningen af 60’erne eller starten af 70’erne

Håber at du med disse oplysninger har lyst og interesse i at grave lidt i historien. Det kunne være spændende om der overhovedet er noget historisk at hente.
Uanset udfaldet er jeg glad for mit nye lejetøj, og jeg er som sagt fast besluttet på at vi skal have nogle gode timer sammen fremover.
Venlig hilsen
Jesper Lindegaard